Η Γκούρα
Στην κεντική και όμορφη πλατεία της Γκούρας βρίσκεται το εκκλησιαστικό και αρχιτεκτονικό μνημείο της η λεγόμενη: εκκλησία των ταξιαρχών.Οικοδομήθηκε το 1880 και απο τότε στολίζει την κεντρική πλατεία. Ακριβώς απέναντι βρισκεται το αρχοντικό του οπλαρχηγου της ελληνικής επανάστασης Νικολάου Οικονόμου Γκούρα, χαρακτηριστικο της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στο αρχοντικό ελάχιστες εικόνες θυμιζουν την αλλοτε περίσσεια αίγλη του. Στο χωριό της Γκούρας όλα ειναι φτιαγμένα απο πέτρα και ξύλο.Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικο τους είναι τα σπίτια που είναι χτισμένα με υλικά που έχουν μαζευτεί από τα γύρω χωριά.
Λίμνη Δόξας
Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές, καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.
Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού
Η μονή του Αγίου Γεωργίου, κτίσθηκε το 1693, με το Κρυφό Σχολείο του που λειτούργησε κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα. Κατά τους χρόνους της επανάστασης του 1821 η Μονή λειτούργησε ως αρχηγείο της Φιλικής εταιρείας που με επικεφαλής τον Θ. Κολοκοτρώνη έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπλαρχηγών από την Κορινθία και την Αρκαδία.
Μονή της Παναγίας του Βράχου στον Ταρσό
Το Παλαιομονάστηρο (13ος αιών)
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο (Αρχαία Φενεός)
Η περιοχή του Φενεού
Ζήρεια
Εδώ γεννήθηκε ο Ερμής από τον Δία και την Μαία, εδώ ανατράφηκαν ο Ηρακλής, ο Πάνας και οι Νύμφες. Σπάνια και μοναδική η ομορφιά της, κατάφυτη από έλατα και μαύρη Πεύκη. Πλούσια σε σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Αυτός είναι ο λόγος που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο 2000 “Natura 2000 Προστατευόμενοι Οικότοποι”. Το όνομα Κυλλήνη το οφείλει στο κύλλος (=λάκκα) και το Ζήρια πιθανόν από το Σλάβικο Ζήρι που σημαίνει βελανίδι.