Το "Αρχοντικό Πρεδάρη" κτίστηκε το 1870 περίπου και αρχικά χρησιμοποιήθηκε, από την οικογένεια ως κατοικία.
Ευρίσκεται στο κέντρο του χωριού Γκούρα, πάνω στην πλατεία και  δίπλα από την πετρόκτιστη εκκλησία, κτισμένη το 1880, στην πανέμορφη περιοχή του οροπεδίου του Φενεού  (υψόμετρο 1.050 μ.) της ορεινής Κορινθίας.

Το έτος 2005 ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του σε ξενώνα, οι οποίες διήρκεσαν έως το 2006.  Η προσπάθεια μας  ήταν να μείνουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, πράγμα το οποίο επετεύχθη στον μέγιστο βαθμό, ενώ παράλληλα εξοπλίσθηκε με όλες τις απαραίτητες  σύγχρονες ανέσεις για τους επισκέπτες του.

Το κυρίως κτίριο, εξ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο, αποτελείται από 2 δωμάτια 4κλινα, δίχωρα  (με πόρτα ενδιάμεσα) και 6 δωμάτια  2κλινα τα 4 εκ των οποίων διαθέτουν τζάκι.

Το πετρόκτιστο καλύβι πού υπήρχε στην άκρη του κήπου συμπληρώθηκε και  επεκτάθηκε, με πέτρα από την περιοχή και ξύλο και μετατράπηκε, το μεν ισόγειο σε μια ζεστή καφετέρια  και χώρος υποδοχής,  ο δε όροφος  σε αίθουσα σερβιρίσματος πρωϊνού το οποίο περιλαμβάνει γνήσια προϊόντα της περιοχής μας. Και στους δύο ορόφους υπάρχουν τζάκια για ζεστή ατμόσφαιρα.